Roadtrip to Harken: Daar gaan we!

Eindelijk, na maanden voorbereiden, crowdfunding en mij verheugen, was het zo ver! Roadtrip to Harken werd een feit!
(Lees over de voorbereidingen en details van het project in mijn vorige blog)

Ik kon het bijna niet geloven, maar donderdagavond 4 mei 2017 om half 8 ’s avonds begon de reis officieel. We lieten Apeldoorn achter ons, doorkruisten Duitsland en Denemarken kwam al snel in zicht. Als enige niet-bestuurder had ik de schone taak op mij genomen de chauffeur te vergezellen en van de nodige lekkernijen te voorzien. Bij een camper bemand met vier meiden, werd dat al snel chocola!

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een paar uurtjes bijgeslapen te hebben op een parkeerplaats onder Aarhus, kwamen we aan op de eerste camping. Ik had al vaak enthousiaste verhalen over Denemarken gehoord en nu wist ik waarom. Met uitzicht op de zee was alleen de camping al prachtig!

De tweede culturele hoofdstad van Denemarken, Aarhus, mocht natuurlijk niet aan onze reis ontbreken. De haven, industrie en fel gekleurde graffitimuren waren mooi voor op de foto. Verder viel het mij op dat de straten vol waren van hippe jongeren, veel fietsers (met helm) en stijlvolle oldtimers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weer terug op de camping, ging ik door mijn gemaakte foto’s. Tijdens het fotograferen had ik voornamelijk gelet op verstilling, rust en kleuren. Er zaten zeker goede beelden bij, maar of ik nou een serie van alleen de stad wilde maken wist ik niet. Voor mij symboliseert de stad namelijk niet specifiek de ‘esthetiek in Denemarken’, het algehele onderwerp van ons fotoboek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgestrekte, knalgele koolzaadvelden straalden mooi in het zonnetje, grote windmolens lieten zien dat ook het milieu voor de Denen belangrijk is en iedereen sprak (gelukkig) prima Engels. Wat mij vooral opviel waren de betoverende zonsondergangen; de zilte zeelucht, wind door mijn haren en vooral het genieten van de rust. Dat was iets wat sowieso niet mocht ontbreken aan mijn serie. Het was in groot contrast met de bedrijvigheid in de stad, maar ook in die drukte was de verstilling terug te vinden.
Na ontzettend veel gepuzzel, geschuif, feedbackmomenten en gepieker, is het toch goed gekomen en heb ik een serie waar ik achter sta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk ga ik nog niet alles verklappen, want dan is het geen verrassing meer tijdens de boekpresentatie. 😉

Deze vindt namelijk plaats op woensdagavond 21 juni in het hippe, Apeldoornse café ‘Klein Berlijn’. Mocht je nieuwsgierig zijn en heb je nog geen kaartje, wees maar niet bang, want je kan toch komen! Kijk voor meer info op onze Facebook.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en wie weet tot dan!